Sarkanā krusta slimnīca

Projekts: 2015 – 2017
Realizācija: 2018 –
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, D.Gertners, I.Gromule, K.Stepe, L. Daņiļēviča, F.K.Maršāns

Rīgas Sarkanā Krusta slimnīcas ēku komplekss būvēts 1910-1912. gadā pēc arhitekta F.Šefela projekta, kopš 1940.gada šeit darbojusies Rīgas pilsētas 4. klīniskā slimnīca. Ēku kompleksa pārbūve paredz izveidot to par modernu, mūsdienu medicīnas tehnoloģiskajām un pacientu komforta prasībām atbilstošu medicīnas centru, saglabājot ēkas arhitektoniski vēsturisko identitāti esošajā pilsētvides kontekstā, un papildinot to ar jauniem apjomiem.

Jāņasēta

Projekts: 2014 – 2016
Realizācija: 2016 –
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, I.Gromule, K.Stepe, F.K.Maršāns

Divstāvu muižiņas tipa māja celta 1889.gadā un ir kultūrvēsturiski vērtīgs Rīgas centra koka arhitektūras paraugs. Ēkas rekonstrukcija ietver ēkas konstrukciju saudzīgu un pakāpenisku demontāžu, bojāto oriģinālo detaļu restaurāciju un ēkas atjaunošanu tās sākotnējā veidolā.

Bellini viesnīca un spa Liepājā

Projekts: 2016 – 2017
Realizācija: 2018 –
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, D.Gertners, I.Gromule, D.Aumele, V.Lando

Projekts paredz izcilā arhitekta Paula Maksa Berči 1897. gadā būvētās konditorejas ēkas rekonstrukciju un pārveidi par viesnīcu, restorānu un spa kompleksu. Paredzēts pilnībā saglabāt un restaurēt vēsturisko ēku, tai skaitā atjaunot vēsturisko dienvidu fasādes verandu, un papildināt ēku kompleksu ar jaunu apjomu, kas harmoniski papildina oriģinālo būvju ansambli.

Dzintaru koncertzāle

Konkurss: 2008 / Pirmā vieta
Projekts: 2009-2010
Būvniecība: 2013-2015
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, I.Skadiņa, D.Gertners. Restaurācija: I.Heinrihsone

Dzintaru koncertzāle ir iekļauta Latvijas Kultūras kanonā, tā ir valsts nozīmes arhitektūras un vēstures piemineklis. Pēc 2008. gadā metu konkursā uzvarējušā projekta veikta 1936. gadā celtās ēkas restaurācija/rekonstrukcija, pilnībā saglabājot vēsturiskās koncertzāles unikālo akustisko kvalitāti, nodrošinot tās ekspluatāciju ziemā un pievienojot papildu 1500 m² – mākslinieku grimētavas, mēģinājumu zāli, apmeklētāju garderobi, labierīcības un tehniskās telpas, kā arī veikta bojāto koka konstrukciju nomaiņa, restaurēts art deco interjers, ierīkota transformējama zāles grīda un krēslu sistēma ar 460 vietām, nodrošinot daudzfunkcionālas zāles izmantošanas iespējas. Jaunais interjers veidots kā scenogrāfisks ceļojums, kas izved skatītāju caur gradācijām no balta, smilškrāsas, pelēka līdz tumši piesātinātajām art deco telpām.

2016 gada Arhitektūras gada balvas žūrijas vērtējums:
Unikāla celtne pašā Jūrmalas centrā, kura ar rekonstruējamuo apjomu kļūst par dominējošo elementu visā Dzintaru koncertzāles kompleksā. Ēkas pārbūve un restaurācija ir atdevusi līdz šim pilsētai trūkstošo kultūrdzīves sastāvdaļu izcilā kvalitātē. Autoru atturīgā elegance caurvijas visām ēkas daļām, kuras stilistiski un krāsu gammā ir atšķirīgas. Baltais ieejas mezgls definē ceļa sākumu, kurš tālāk ved caur foajē ar garderobēm uz akadēmiski restaurēto art deco zāli. Tas ir kā skaņdarbs no ievada līdz kulminācijai. To piedzīvot ir patiess prieks ne tikai arhitektūras ekspertiem, bet arī ikvienam apmeklētājam.

Dzīvojamā ēka Skārņu ielā 11

Konkurss: 2006 / Pirmā vieta
Projekts: 2007-1012
Realizācija: 2013 – 2014
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, I.Skadiņa, J.Šaitere, L.Daniļēviča, O.Žuks, J.Pupainis

Daudzdzīvokļu nama Vecrīgā projekts tika izstrādāts pēc uzvaras starptautiskā arhitektūras konkursā, kura dalībniekiem tika dots uzdevums rast risinājumu jaunam augstas kvalitātes daudzstāvu dzīvokļu namam, kura arhitektūrā mūsdienīgs dizains papildinātu ēkas atrašanās vietas vēsturisko apbūvi.

2015 gada Arhitektūras gada balvas žūrijas vērtējums:
Objekts reprezentē augsti profesionālu vides konteksta, mēroga un detaļu izjūtu. Tajā ārkārtīgi smalkjūtīgi risinātas attiecības gan ar vietas vēsturisko slodzi, gan sarežģītajiem pilsētbūvnieciskajiem apstākļiem. Ir redzams, ka viss arhitektūras paņēmienu klāsts – apjoma plastika, materiālu izvēle un detalizācija – ir tiešs dialogs ar blīvo apkārtnes situāciju un tās uzstādītajām prasībām. Risinājums ir nepārprotami gudrs un laikmetīgs, pilnīgi mierīgi iztiekot bez jauneklīgi lecīga kontrasta, burtiskām atsaucēm, vai vēsturisku paņēmienu atdarināšanas, kā tas dažbrīd gadās cituviet.

Likteņdārza skatu terase

Konkurss: 2009 / Pirmā vieta
Realizācija: 2012
Autori: M.Jaunromāns, M.Ābele, L.Laudere, D.Jaunzems

Projekts izstrādāts studentu konkursam piemiņas parka Nākotnes zonā. Pēc uzvaras konkursā iztrādāts tehniskais projekts un ar ziedojumu palīdzību uzbūvēta pirmā patstāvīgā būve parkā. Skatu terase un paviljons veido harmonisku vidi, kur atklāt novietnes īpašo raksturu – plašumu un tālo horizontu pār Daugavu. Projektā akcentēta latvieša ciešā saikne ar dabu, kas ir kā iekšējās enerģijas, spēka, miera un harmonijas avots. Daba ir izvirzīta kā vietas prioritāte, jo tieši tā ir mierinājums. Būve veidota harmonijā ar to un ievērtējot novietnes īpatnības – reljefu, koku izvietojumu, svarīgākos skatu punktus. skatu terasei un ēkai tiek veidoti dažādi “atklātības līmeņi”, kas rada iespēju to izmantot gan dažādos laika apstākļos, gan katram apmeklētājam izvēlēties sev tīkamāko atklātības vai noslēgtības līmeni. Galvenā projekta arhitektoniskā ideja ir ēkas apjoms, kas, sekojot cilvēku kustībai novietnē, no taciņas un soliņa pakāpeniski pārtop ēkā, tā atklājot ēkas novietojumu pašā Daugavas krastā.

swedbank filiāle valmierā

Projekts: 2006-2007
Būvniecība: 2007-2008
Autori: M. Jaunromāns, M. Ābele, L.Daņiļēviča, J.Pupainis

Swedbank ēka atrodas Valmieras centrā, blakus Vecpuišu parkam, Kārļa Blaumaņa un Rīgas ielas krustojumā. Jaunbūve tika celta tieši blakus vecajai bankas ēkai, kura tika nojaukta pēc pārvākšanās uz jauno namu. Ē kas būvmasa veidota kā 2 apjomu kompozīcija, veiksmīgi atrisinot sarežģīto pilsētbūvniecisko sitāciju ar 3-4 stāvu apbūvi krustojumā un 2 stāvu apbūvi gar parku. Bankas ieejas daļas risinājums veidots, ievērojot “redzamības trīsstūra” prasības krustojumā, kā arī nodrošinot bankas klientiem tiešu savienojumu ar autostāvvietu. Fasāžu apdarē izmantotas keramikas plāksnes, tās kombinējot ar speciāli izstrādātu vara lokšņu apdari un tonētu betonu. Ēkas 1.stāvā izvietota klientu apkalpošanas zāle, 2.stāvā notiek juridisko klientu apkalpošana, bet 3.stāvā atrodas wedbank Vidzemes reģiona vadības telpas.